GP merrie Corina verkocht naar Amerika

GP merrie Corina verkocht naar Amerika
Vorig jaar schreef Henk Frederiks nog de Grote Prijs van Salland op zijn naam met de 9-jarige merrie Corina. Nu maakt Hoefslag bekend dat de merrie verkocht is naar Amerika.

De Verdi nakomeling zal haar sportcarrière voortzetten onder het zadel van de Juniorenamazone Dagny Mactaggart, die al een aantal proeven met haar heeft gereden. Bij de verkoop werd afgesproken dat de merrie na de sport zal terugkeren bij Frederiks voor de fokkerij.

De merrie werd gefokt door Frederiks zijn tante Adrie Topper. Hij leidde vervolgens Corina (Verdi x Lancelot) helemaal zelf op. Naast hun winst in de Grote Prijs van Salland, wonnen ze in juni dit jaar nog de 1.40m in Asten. In de Wereldbekerwedstrijd van Warsaw op 1.55m kwam ze met slechts 4 strafpunten over de finish, dit goldt ook voor de Grote Prijs van Drachten eerder dit jaar.

“De verkoop hing al een poosje in de lucht. Via bemiddeling van Peter-Paul Bosch kwam Dagny Mactaggart de merrie proberen samen met haar trainer Judy Garofalo. Het klikte gelijk perfect tussen die twee en Dagny was heel dankbaar dat we haar de merrie wilden gunnen. Daarop hebben we afgesproken dat Corina na haar sportcarrière terugkomt naar ons voor de fokkerij. Ze kan als fokmerrie bij ons nog veel betekenen. Corina heeft een super instelling, veel vermogen en is voorzichtig. Als sportpaard heb ik daarom veel plezier aan haar beleeft.”