Fenom van Klapscheut verkocht naar Amerika

Fenom van Klapscheut verkocht naar Amerika
Christophe Vanderhasselt heeft de 9-jarige Fenom van Klapscheut (Querlybet Hero x Heartbreaker) verkocht naar Amerika. De nieuwe eigenaar wordt Five Way Farm. Het is onze landgenoot Filip De Wandel die al jaren in Amerika woont, zijn partner die voortaan Fenom verder zal uitbrengen.
Het voorbije indoorseizoen won Vanderhasselt met Fenom zowel op de internationale concours van Genk, Lier (2x) als Opglabbeek. Hun laatste internationale optreden was enkele weken geleden in Maubeuge op 1m50 niveau.

"Donderdag vertrekt Fenom naar Amerika. Als sportstal moet je af en toe eens een paard verkopen om alles draaiende te houden.' aldus Vanderhasselt die vorig jaar nog Acardi naar Mexico verkocht en het jaar voordien de hengst Balou du Coeur Joye aan Stephex verkocht.

Fenom is een zoon van Uriana van Klapscheut. Deze merrie is eveneens de moeder van Coriana van Klapscheut (v. Darco) waarmee Eric Lamaze enkele jaren geleden nog knappe prestaties neerzette en sinds het najaar van 2012 gereden wordt door Pilar Cordon.

De fokker van Fenom is Emilie Van Rossem uit Schepdaal.