Ekberg ziet Air Pia VG Z en Freestyle naar de USA vertrekken

Ekberg ziet Air Pia VG Z en Freestyle naar de USA vertrekken
Stephex Stables amazone Jonna Ekberg ziet  twee van haar top paarden naar de het land van de "Stars en Stripes" verhuizen. Air Pia VG Z (v. Air Jordan) verhuist naar de stallen van  McLain Ward waar een student van hem ze zal gaan rijden. Verder is Stephex Stables' Freestyler (v. Lord Z) aangekocht door de Amerikaanse Miss Clark.

Air Pia VG Z (v. Air Jordan) werd voorheen gereden door Jonna Ekberg's stalgenoot, Daniel Deusser? Het duo nam aan verschillen de Grote Prijzen en Nation Cups deel. Ook Ekberg reed de Zangersheide merrie op een internationaal CSI5* niveau. De combinatie evolueerde tot op de goddelijke groene Grand Prix piste in Aken.

Andre Vandersmissen & Cynthia Gilissen's fokproduct zette met Ekberg goede noteringen neer in onder andere Sopot, Mannheim, St Moritz, Opglabbeek, Lier en Luik.

Het laatste optreden van Ekberg en Freestyler (v. Lord Z) was eind vorig jaar in Mechelen. Daar werd ze met de BWP gefokte ruin nog vierde in het 1.45m. Ook met Freestyler reed Jonna Ekberg naar een internationaal niveau. In het zadel van Freestyler vertegenwoordigde Ekberg de Zweedse kleuren in de landenprijs van oa. Falsterbo en Rotterdam. Freestyler werd gefokt door de familie Schepers.

Het is niet enkel verkoop bij Stephan Conter  Afgelopen weekend in Drachten sprong de amazone al met haar nieuwe troef Cassini Bay (Cassini I). Het verse duo kwam twee maal in actie en zag nog enkele balken vallen. Voorheen sprong de Italiaanse Nicola Rodinetti op CSI3* niveau met de hengst.