Edwin Smits neemt afscheid van zijn KWPN GP-paard Farezzo

Edwin Smits neemt afscheid van zijn KWPN GP-paard Farezzo

De Zwitserse ruiter Edwin Smits heeft vandaag bekend gemaakt dat hij afscheid heeft moeten nemen van een van zijn toppaarden Farezzo (v. Arezzo VDL). De Olympische Canadese ruiter Yann Candele zal de teugels van deze ruin overnemen. 

Farezzo is een twaalfjarige KWPN-ruin en presteerde tot op het hoogste niveau met Edwin Smits in het zadel. In maart van dit jaar was het duo nog te zien in de CSI3* rubrieken op de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva. Daar behaalden Smits en Farezzo nog een zesde plek in de 3* 1.50m Grand Prix. De laatste internationale verschijning van de twee was eveneens in Oliva waar ze achtste eindigden in de CSI3* 1.45m proef. In 2020 won het duo de CSI2* 1.45m in Oliva. 

"Trots en gezegend dat ik jouw ruiter, mede-eigenaar en beste vriend mocht zijn! Bedankt Sonia Membrez voor het vertrouwen in ons! Het is een zeer moeilijke beslissing geweest om je te laten gaan. Mijn sporthart bloedt. Emoties maken plaats voor de realiteit. Wij wensen jouw, Farezzo maar ook Yann Candele, team Canada en teamkapitein Eric Lamaze al het beste en heel veel succes. Ik zal je missen! Bye Bye Farezzo", aldus Edwin Smits op zijn Facebookpagina. 



Bron: Equnews/ FB Edwin Smis