Duval’s Capri Sonne Jr. verkocht aan Tomlinson-Bechtolsheimer

Duval’s Capri Sonne Jr. verkocht aan Tomlinson-Bechtolsheimer
De KWPN-goedgekeurde hengst Duval’s Capri Sonne Jr. (v. Rhodium) is verkocht aan Laura Tomlinson-Bechtolsheimer. De gitzwarte parel, die onder Dinja van Liere mateloos succesvol was, is vandaag vertrokken naar zijn nieuwe stal.

Onlangs werd de combinatie nog KNHS-indoorkampioen in de klasse Lichte Tour met overweldigende scores. De internationale belangstelling van aspirant kopers kon dan ook niet uitblijven, aldus een zojuist verspreid persbericht.

In goede samenwerking met Schelstraete Dressage heeft Jan Cees van der Endt in alle rust de verkoop voorbereid en een keuze gemaakt bij welke amazone Capri Sonne Jr. een zo succesvol mogelijke toekomst tegemoet kon zien. Van doorslaggevend belang bij de keuze voor Laura Tomlinson was haar immer vriendelijke rijstijl zoals Capri Sonne Jr. ook gewend was bij Dinja van Liere.

De nieuwe combinatie Capri Sonne Jr. en Laura Tomlinson zal in alle rust de training voortzetten onder de gezamenlijke begeleiding van vader Bechtolsheimer en Klaus Balkenhol om uiteindelijk aan de internationale Grand Prix rubrieken deel te gaan nemen. De familie Bechtolsheimer heeft besloten de focus geheel te richten op de topsport zodat de hengst niet langer voor de dekdienst zal worden ingezet.

Gert Jan van Olst: We wisten dat verkoop al een tijdje in de lucht hing. 10 dagen geleden, op zondag 5 april, hadden we Hengstenshow in den Hout en dan voel je, dat je als hengstenhouder, het geweldige voorrecht hebt dat je met Capri Sonne Jr. en Chippendale, 2 van de beste 8-jarige hengsten van Nederland kunt presenteren. Fantastisch!!! Zowel Capri Sonne Jr. alsook Chippendale zijn vanaf nu alleen in den Hout beschikbaar via diepvriessperma