Dieu-Merci van T&L verhuist naar stallen Eric Lamaze

Dieu-Merci van T&L verhuist naar stallen Eric Lamaze

2008 Olympisch kampioen, Eric Lamaze, heeft een nieuw Grand Prix paard op stal, de 11-jarige Dieu Merci van T&L (Toulon x Corrado I). Lamaze zal de Frédéric Vernaet's voormalige troef rijden met het oog op de Olympische Spelen.

Eind 2019 bemiddelde de Canadese springruiter (Eric Lamaze) nog bij de verkoop van de hengst aan Cris en Thea Stinett. Cormac Hanley werd toen aangesteld als ruiter. De samenwerking is nu stopgezet en de eigenaars hebben Lamaze gevraagd de hengst uit te brengen.

"Hoe meer ik Dieu Merci rijdt hoe meer ik een band wil opbouwen met hem. Ik ben de eigenaars enorm dankbaar om me deze kans te geven."

Dieu Merci komt uit de fokkerij van Luc Tilleman. Die bracht hem in 2013 voor op de BWP Hengstenkeuring waar hij werd goedgekeurd voor de dekdienst. Nadat Ben Schuurmans hem aan de start bracht als 4-jarige was het als 5-jarige Sven Laevers die in het zadel zat van de bruine hengst. Laevers bracht hem dat jaar succesvol uit in de klassieke cyclus, wat ook resulteerde in schitterende cijfers wat betreft het aantal dekkingen. Als 6-jarige was het Vernaet die de teugels overnam. Vernaet leidde hem verder op tot GP-niveau met winst in de CSI3* GP van Beervelde afgelopen zomer als absoluut hoogtepunt! Maar ook tijdens de Grote Prijzen van Lier, Lanaken en Knokke was het duo in de top 5 van het klassement terug te vinden.