Cocaine de Talma voegt zich bij de Philippaerts familie

Cocaine de Talma voegt zich bij de Philippaerts familie

De 10-jarige Selle Français merrie Cocaine de Talma (Baloubet du Rouet) verlaat de stallen van Haras de Talma en zal voortaan haar verdere sportcarrière uitbouwen onder het bewind van de Philippaerts familie.

Cocaine de Talma is net zoals haar tweelingbroer Cocktail de Talma een fokproduct van Haras de Talma, die er in 2011 de stermerrie Reggae de Talma insemineerden met de iconische Baloubet du Rouet. Beide paarden bezitten volgens de Haras de bijzondere persoonlijkheid die van hen "Grand Champions" maakt. 

Net als haar broer heeft Cocaine de Talma alle stappen naar de topsport gezet bij Haras de Talma. Gekenmerkt door grote gevoeligheid en echte intelligentie, diende voor de training van de merrie net iets meer tijd te worden uitgetrokken. Die gevoeligheid bleek uiteindelijk haar grootste troef, en door haar natuurlijke snelheid werd de merrie geleidelijk aan geducht. Met Audrey Teixidor onderscheidde ze zich meermaals in het 1.35m en 1.40m, waarna ze onder het zadel van Valentin Pacaud een nieuwe stap voorwaarts zette. Vorig weekend werd ze tweede in de openingsproef (1.40m) van het CSI 2* in Opglabbeek en bevestigde daar de volgende dag haar talent met een prachtig parcours zonder strafpunten in de 1.45m Ranking class. Onder de indruk van de merrie haar kwaliteiten kocht Ludo Philippaerts haar, met het oog de merrie onder bij zijn zonen te laten doorgroeien naar het hoogste internationale niveau. 

Haar bijzonder innemende persoonlijkheid maakte haar de lieveling van de stal. Het team van Haras de Talma is bijzonder trots op haar ontwikkeling en kijkt nu al uit naar wat de toekomst voor haar in petto heeft, misschien wel onder de Belgische vlag naast haar broer! 

Het team bedankt ook iedereen die deze verkoop mogelijk heeft gemaakt en wenst het nieuwe paar veel geluk!

Bron: Press release Haras de Talma

Foto: © Pegasus Photo Creations / Haras de Talma - Valentin Pacaud en Cocaine de Talma op CSI 2* Opglabbeek