Cian O'Connor voegt toptalent Cybel II aan stallen toe

Cian O'Connor voegt toptalent Cybel II aan stallen toe
Ierse topruiter Cian O'Connor voegt een nieuwe topper toe aan zijn stallen met  de Iers gefokte Cybel II . De ruiter had de  9-jarige merrie  al een tijdje op  het oog maar besloot afgelopen weekend de knoop door te hakken en  Heinrich Anhold-dochter  aan te kopen.

Afgelopen weekend acteerde de merrie nog op het hoogste niveau voor Groot-Britannie onder Jessica Dimmock. De twee kwamen in de Nations Cup aan de start en zette daar voor het team van Peter Murhpy de het beste resultaat neer voor de Britten die als team uiteindelijk vijfde werden.

"Ik volg Cybel al een tijdje en zag hoe ze zich ontwikkelde met Jessica. Afgelopen vrijdag zag ik ze echter weer springen in de Nations Cup. Ze waren geweldig dus besloot ik maar de gok te wagen" zegt O'Connor tegen Irish Horse Gateway.

Het talent van de merrie is dan ook niet onder de tafel te schuiven. Samen met de Britse amazone waren er het afgelopen jaar verschillende top noteringen in onder andere Keysoe, Oliva en Vejer de la Frontera. Voor Dimmock is het afscheid ook best zwaar. De amazone schrijf top haar Facebook dat het één van de meest zware besluiten is die ze ooit heeft moeten maken. Ze hoopt dat de merrie met O'Connor net zulke mooie resultaten tegemoet zal gaan als zij zelf heeft gehad.

"Cybel is het meest getalenteerd paard wat ik ooit heb gereden. Ze heeft me veel mooie herinneringen gegeven. Ik ga haar missen" schrijft de amazone.