Cathrine Laudrup-Dufour scheidt wegen met Bohemian

Cathrine Laudrup-Dufour scheidt wegen met Bohemian

De Deense Olympische amazone neemt afscheid van haar geliefde Bohemian. Samen behaalden ze Europese medailles en behoren ze tot de elite-club die de befaamde 90%-grens overschreed. De amazone meldt het afscheid zelf via haar Facebook. 

"Een tijdperk is voorbij en het is met een zwaar hart dat onze lieve Bohemian zijn oude thuis bij mij achterlaat", start de amazone haar emotionele bericht. 

"Bohemian was de afgelopen jaren een absolute droom om mee te werken en ik kan bijna niet geloven wat we samen hebben bereikt. Van een jong paard tot een Olympisch paard, Europees medaillewinnaar, 90% barrièrebrekende droompaard."

"Ik ben onwijs dankbaar en het meest dankbaar ben ik voor het feit dat hij mij samen met zijn eigenaars Familie Zinglersen heeft gebracht. Zonder jou Bohemian zou ik nooit zo ver geraakt zijn, als wat wij samen bereikt hebben."

De amazone beseft maar al te goed dat topsport soms ook opofferingen vraagt, zeker om hogerop te kunnen geraken. "In de top van de dressuursport blijven vergt veel en soms betekent dat afscheid nemen van een paard. In zeer nauwe samenwerking met familie Zinglersen hebben we besloten dat dit het juiste moment is en samen gaan we investeren in nieuwe jonge paarden zodat we hopelijk meer dromen kunnen najagen en meer one in a million paarden zoals Bohemian kunnen voortbrengen."

Als laatste bedankt ze iedereen die hen in alles van hun gezamenlijke tijd gesteund heeft. "Dank aan iedereen die deel heeft uitgemaakt van onze reis, en een heel speciale dank aan mijn twee coaches die vanaf de eerste dag in ons geloofden.

In haar post maakt ze ook bekend wie de nieuwe eigenaren van het toppaard zijn: "Veel geluk met zijn nieuwe thuis bij Sportpferde Galleria, ik hoop dat jullie zullen genieten van het najagen van jullie dromen met onze mooie Bohemian."