Cathrine Laudrup-Dufour neemt teugels van Badinda Altena over

Cathrine Laudrup-Dufour neemt teugels van Badinda Altena over

De afgelopen jaren heeft Badinda Altena al menig ruiter in haar zadel gehad. Haar nieuwste amazone is niemand minder dan Cathrine Laudrup-Dufour. De Olympische dochter van Tolando blijft helaas niet lang bij de Deense amazone, want er zijn andere plannen voor de zeventienjarige vos. 

“Ongelooflijk. I love, love, love riding this outstanding mare”, lezen we op Laudrup-Dufour's sociale media. "Binnenkort zoeken we een nieuwe ruiter voor haar, om haar weer in de topsport te brengen."

Badinda kwam onder Pierre Volla aan de start op de Olympische Spelen van Rio maar zag ook de pistes van het Europese Kampioenschap in Aken én in Gothenburg samen met de Franse ruiter. Charlotte Heering nam na bemiddeling van Helgstrand Dressage de teugels over maar het bleef redelijk stil rond het duo. 

Ongeveer een jaar geleden kwam de merrie opnieuw bij Helgstrand terecht waar Jeanna Hogberg, hun stalamazone, de merrie in training nam. In het najaar startte ze samen met Trine Holm Søgaard enkele nationale competities. Laudrup-Helstrand moet de merrie nu weer naar topniveau begeleiden om ze vervolgens aan de ideale match te koppelen. 

Bron: Dressprod