Cadjanine Z naar Elissa Reisman

Cadjanine Z naar Elissa Reisman
Op haar sociale media heeft de Canadese Elissa Reisman Wenzofsky haar nieuwe viervoeter bekend gemaakt. De Canadese heeft de teugels overgenomen van Citizenguard Cadjanine Z (v. Canabis Z). De merrie werd tot afgelopen weekend uitgebracht door Rodrigo Pessoa.

Eerder sprong Cadjanine Z onder het zadel van Constant van Paesschen en Gregory Wathelet. Reisman gaat de olympische merrie dit seizoen bij de high amateurs rijden en volgend jaar wellicht op hoger niveau.

Patrik Spits bracht haar lange tijd uit, tot Gregory Wathelet zijn topper Copin van den Broy net voor de Olympische Spelen in Londen (2012) zag vertrekken en hij een waardig alternatief nodig had. Wathelet zou haar uiteindelijk tot de zomer van 2013 uitbrengen.
Nadien nam Rodrigo Pessoa voor de eerste keer de teugels over om een klein jaar later (april 2014) de merrie naar Constant Van Paesschen te zien vertrekken.

Na het mislopen van een WK-selectie met het Belgische team voor Constant Van Paesschen en Citizenguard Toscan de Saint Hermelle verhuurde Van Campenhoudt zijn Cadjanine tijdens de Wereldruiterspelen in Caen (2014) aan de Syrische ruiter Amre Hamcho.

Van Paesschen mocht nadien terug in het zadel plaatsnemen en bracht de paarden van Citizenguard nog uit tot de lente van 2015.

De merrie werd gefokt door Pol Brison. Cadjanine is een zus de Voltaire-hengst Sandokan B (v. Voltaire). Bert Prouvé bracht deze hengst uit tot een 1.60m niveau.

De amazone is actief in de internationale sport met Friesel van de Bakker (v. Orlando van de Heffinck), Jameson (v. Lux Z) en Venadium-R (v. Calvados).