Alain Jufer verhuist naar Steve Guerdat

Alain Jufer verhuist naar Steve Guerdat

Alain Jufer en wereld nummer één springruiter, Steve Guerdat zullen vanaf nu samenwerken. Jufer stopt zo zijn 15-jarige samenwerking met zijn handelaar, Gian-Battista Lutta.  "Ik kan Gian-Battista Lutta nooit genoeg bedanken," zegt Jufer. "We hebben geweldige jaren achter de rug."

Jufer zal voortaan het team van Guerdat en Anthony Bourquard versterken. De Zwitser heeft nog vijf paarden om op wedstrijd aan de start te komen, waaronder Daimler (Canturano), die op het WK in Tryon aan de start kwam met Werner Muff.

"2elfstandig zijn is altijd mijn grootste wens geweest,é legt Alain Jufer uit. "Ik zei tegen mezelf dat het met de steun van deze eigenaren tijd was om mijn geluk te beproeven. Dus besloot ik de sprong te wagen. Twee jaar geleden bood Steve mij aan om hierheen te verhuizen naar Elgg, maar ik was er niet klaar voor. Toen ik eerder dit jaar besloot de sprong te wagen, herhaalde Steve zijn aanbod. Het mooie van deze kans is dat Steve mij veel zal kunnen bijbrengen op het gebied van sport, en van mijn kant kan ik hem een handje helpen aan de zakelijke kant en met het coachen van klanten. "