Agnix Du Seigneur “Z” verkocht aan Zangersheide

Agnix Du Seigneur “Z” verkocht aan Zangersheide

Met de winter in zicht is het een traditie op Stoeterij Zangersheide om nieuwe sterren voor haar hengstenstation aan te trekken. Elk jaar rond deze tijd is het voor fokkers dan ook nieuwsgierig uitkijken naar de nieuwe hengsten die hun intrede maken in de stallen van Stoeterij Zangersheide en volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar worden. Het is Aganix du Seigneur die dit jaar de spits afbijt en het transferseizoen op Zangersheide opent!


Aganix du Seigneur is een 9-jarige zoon van Ogano Sitte en komt uit de stam van de Olympische merrie Gute Sitte. Moeder Cadix du Seigneur Z (Chellano Z), is ook de moeder van de Grand Prix paard Arsouille du Seigneur (1,60  springen – Robert Breul), en is een zuster van Sea Coast Atlantic ( 1m60 springen – Gudrun Patteet ) en Callas Sitte ( 1m60 springen – Christina Liebherr). In de sport werd Aganix uitgebracht tot op 160 niveau door Jos Lansink. Lansink zag in de voshengst een kampioenschapspaard en zijn toekomstige nummer één. Het duo kwam goed op dreef in het voorjaar van 2015 en werd geselecteerd voor de Nations Cup in Nederland toen het noodlot toesloeg en Aganix du Seigneur geblesseerd een punt moest zetten aan zijn sportieve carrière. Stoeterij Zangersheide volgde de hengst al enkele jaren en kon hem aankopen van eigenaren Jos Lansink en Luc Henry.


“Wij zijn zeer tevreden met de aankoop van Aganix du Seigneur, die voortaan een Z achter zijn naam krijgt. Regelmatig zien we op hengstenkeuringen, wedstrijden vrijspringen of concours voor jonge paarden nakomelingen van Aganix. Wat opvalt is dat het keer op keer pure sportpaarden zijn die een buitengewone springaanleg hebben. Ze zijn soepel, enorm voorzichtig en beschikken allen over een abnormale bascule. Nog nooit zag ik een Aganix ontgoochelen.” aldus Judy Ann Melchior. “De hengst heeft slechts een kleine 100 nakomelingen waarvan de oudste nu 5 jaar zijn en toch kreeg de hengst in ons stamboek al twee zonen gekeurd namelijk Akarad Hero Z (mv. Chin Chin) en A Golden Boy Hero Z (mv. Carthago Z). De reservekampioen bij de merrieveulens was dit jaar een Aganix, alsook de kampioen van het Z-Festival bij de 4-jarigen. Deze laatste, Agadance van ’t Gelutt Z (mv. Cadence van ’t Gelutt Z) is waarschijnlijk één van de opvallendste 4-jarigen in België. Aganix was de laatste jaren dus vaak vertegenwoordigd op Zangersheide.”


Aganix du Seigneur Z zal op Stoeterij Zangersheide volledig ingezet worden voor de fokkerij en zal vanaf 2016 dagelijks beschikbaar zijn met vers sperma.