Peter Charles koopt For Pleasure-zoon op Flanders Foal Auction voor 42.000 euro

Peter Charles koopt For Pleasure-zoon op Flanders Foal Auction voor 42.000 euro

Op zaterdag heeft Orange van de Kalevallei, de zoon van For Pleasure en 1.60m Grand Prix merrie Sissi van Schuttershof (v Nabab de Reve) de hoogste prijs behaald op de Flanders Foal Auction in Bonheiden. Olympisch springruiter Peter Charles legde hem per telefoon vast voor 42.000 euro, nadat hij ook al Cervo STS Z (v. Conthargos) uit de 1.60m Grand Prix merrie Avanti voor 18.000 euro kocht.

In totaal werden 28 van de 30 veulens verkocht, werd er in iets meer dan twee uur 431.000 euro omgezet en kwam de gemiddelde prijs op 15.939 euro uit. Daarmee heeft Flanders Foal Auction opnieuw het hoge niveau weten vast te houden. “Dat viel allemaal nog maar te bezien. We hadden veel geloof in onze collectie veulens, maar je moet je ook realiseren dat het aanbod enorm is en dat er enorm veel veulenveilingen zijn tegenwoordig”, vertelt Gerald Lenaerts.

Internationale springruiters weten hun weg ook te vinden. Shane Breen kocht voor 18.000 euro Crème de la Crème Axelhoeve Z (v. Cornet Obolensky). Gregory Whatelet legde zijn hand op Byblosh-K van ’t Kattenheye Z (v. Bamako de Muze) en George Whitaker werd eigenaar van Toledo Z (v. Taloubet Z). Een internationaal springende Deense amazone voegde Chocolat van Schuttershof Z (v. Cornet Obolensky) toe aan haar paardenbestand voor 26.000 euro. De Belgische springruiter Jens Vandenberk kocht Et Moi van Overis Z (v. Eldorado van de Zeshoek), de zoon van Pronto van Overis Z waarmee hij zoveel won tot op 1.45m niveau.

Met de neuzen richting Beervelde

De focus richt zich nu op de nieuwe veulenveiling tijdens Flanders Horse Event in Beervelde op 3 augustus en de nieuwe embryoveiling op 9 augustus in Dublin. “De collectie voor Beervelde is werkelijk heel goed”, is Luk Van Puymbroeck enthousiast.

Bron: Persbericht/Equnews