Indrukwekkende 96 000 euro voor Coachella Pommex Z (Casall x Kannan) op veiling van Stephan Conter

Indrukwekkende 96 000 euro voor Coachella Pommex Z (Casall x Kannan) op veiling van Stephan Conter

Op de exclusieve veiling van Stephan Conter werden zestien erg interessante veulens en embryo's verkocht vanavond op de Masters van Brussel. Veilingtopper was zonder twijfel het Zangersheidegefokte merrieveulen Coachella Pommex Z; zij werd voor 96 000 euro verkocht. 

Coachella Pommex Z werd geboren op 2 juli van dit jaar uit Korvette Z, een dochter van Kannan x Chin Chin. Als vader heeft Coachella de beroemde Casall ASK. Grootmoeder langs moeders kant is Usha van 't Roosakker. Als voorlaatste van de catalogus ging dit mooie veulen voor 96 000 euro naar Zuid-Afrika.

Nummer 14 was kort daarvoor de duurste tot dat moment. Het gaat hierbij om een embryo van Heartbreaker x Darco dat in maart van volgend jaar wordt verwacht. Moeder is Narcotique de Muze II, die we natuurlijk kennen van haar 1,60m-topcarrière. Voor 82 000 euro ging dit embryo als tweede duurste onder de hamer. 

Coco Chanel Pommex Z, nummer 1 van de catalogus, een voskleurige Zangersheidemerrie, werd voor 50 000 euro geveild. Vader Casall ASK en moeder Votre Altesse Pommex Z (Vigo d'Arsouilles) zorgen voor de beste genen voor dit toekomstige talent. 

In totaal brachten de 16 paarden zo'n 570 000 euro op. 

Klik hier voor de volledige catalogus.