68 000 euro voor elfjarige Indra vd Bisschop (Heartbreaker) incl. 2 embryo's op Azelhof veiling

68 000 euro voor elfjarige Indra vd Bisschop (Heartbreaker) incl. 2 embryo's op Azelhof veiling


In het Azelhof werden zonet 49 paarden geveild. Het ging hierbij om embryo's fokmerries en veulens. Duurst verkochte paard van de avond is de elfjarige BWP-gefokte Heartbreaker-dochter Indra van den Bisschop. Zij werd verkocht met twee embryo's; eentje van Urano de Cartigny en eentje van Opium JW van de Moerhoeve. Indra's zevenjarige zoon macho vd Bisschop springt al op internationaal YH-niveau. 

Tweede duurste veilingitem van de avond was oorspronkelijk catalogusnummer 26, een embryo van Cornet Obolensky x Darco dat in februari van 2020 verwacht wordt. Voor dit embryo werd eerst 32 000 euro neergeteld, maar dit embro werd later herveild.

De twaalfjarige Zafrina VA (Quintero x Caretino) was daarop het tweede duurst verkochte paard van deze veiling. Zij werd verkocht voor 30 000 euro. Zelf sprong de merrie op 1,50m-niveau, momenteel is ze drachtig van Emerald van 't Ruytershof. 

Voor nummer 1 en nummer 38 werd 29 000 euro neergeteld. Nummer 1 van de catalogus was het 'drie-in-pakket' van de merrie Jinta vd Bisschop (Berlin), samen met haar Stakkato-veulen en tevens is deze merrie ook drachtig van Balou du Rouet. Nummer 38 is Tene Quod Bene vd Meer, een prachtig hengstveulen van Diamant de Semilly x Nabab de Reve uit de moederlijn van Malito de Reve. 

Zo'n 800 000 euro was het totale bedrag dat de 49 paarden samen opbrachten. 

Klik hier voor de volledige collectie.