36.000 euro voor Chacco’s Take Off Z tijdens Foal Auction 111

36.000 euro voor Chacco’s Take Off Z tijdens Foal Auction 111

Op zaterdag blikt de organisatie van de Foal Auction 111 opnieuw tevreden terug op haar editie in het Azelhof. In totaal werden 31 veulens geveild. In totaal vonden 30 veulens een nieuwe eigenaar. Duurste veulen wisselde van eigenaar voor 36.000 euro.

De topper van de avond werd met 36 000 euro Chacco’s Take Off Z, een zoon van Chacco-Blue uit de 1.60 springende merrie Take Off van Eric Lamaze. Een veulen met zeer veel hengstuitstraling en het bijpassende papier om zo maar eens een toekomstige dekhengst te worden. Dat had kersverse hengstenhouder Abdel Said ook gezien en hij haalde dit veulen dan ook naar zijn stallen in Herentals.

Voor het zeer fraai gemodelleerd merrieveulen Enflamme Axelhoeve Z (Emerald x Casall) was zowel live als online zeer veel interesse, en het was uiteindelijk een Zwitserse koper die aan het langste eind trok en dit knap merrie veulen voor 25 000 euro aanschafte.

Een andere opvallende verschijning was Mystic Key SR Z, een merrie veulen van Mylord Carthago x ET. Voor 23 000 werd deze apart getekende koffievos ter plaatse aangekocht door een Spaanse koper.

bron: Persbericht