25.000 euro voor dochter Kassander van 't Roosakker

25.000 euro voor dochter Kassander van 't Roosakker

De eerste veulenveiling van het seizoen van HorseSales.Auction ziet 21 van de 22 veulens verkocht. Gemiddeld werd er rond de 10.500 euro betaald per veulen. Het meeste geld kwam op naam van Kiki van het Gerendal Z. De dochter van Kassander van 't Roosakker wisselt voor 25.000 euro van eigenaar.

“Een spannende avond. Met een geweldig eindresultaat”, laat mede-organisator Chris de Heer optekenen. Hoewel er vooraf veel belangstelling voor de collectie was kwamen de biedingen pas laat op gang. Het spannendste duel werd uitgevochten door een Duitse investeerder. En een Ierse sportstal die Kiki van het Gerendal Z uiteindelijk vast legde om de sportieve carrière van een aanstormend junioren talent te supporten.

Eén van de meest bekeken veulens, Valencia van de Keienlegger, vertrekt voor 16.000 euro naar Hongarije. Deze Emerald uit de volle zus van Grand Prix winnares Funky Music kon rekenen op belangstelling uit onder meer Brazilie, Amerika en Duitsland. Halfbroer Edison van het Reukenis Z bleef op 15.000 euro steken. Deze Emerald uit de directe stam van Calato vertrekt naar een handelsstal in Engeland. Chayanne van de Vennen Z, een Conthargos merrie uit de halfzus van wereldbeker

bron: Persbericht