Willem Greve op twee, Jur Vrieling op drie in Wereldbeker Amsterdam!

De 1.60m Wereldbeker rubriek van Jumping Amsterdam lokte volle tribunes en leverde topsport! In de Nederlandse hoofdstad schreef Daniel Coyle met zijn Legacy, een legendarische zege op naam. Dit twee weken nadat ze ook al de Wereldbeker van Leipzig wisten te winnen!

Zeven combinaties kwamen aan de start van de barrage in deze Wereldbeker wedstrijd. Jur Vrieling was de eerste aan de start met de 12-jarige sBs-merrie, Griffin van de Heffinck (Castelino van de Hele). Samen met de merrie uit de fokkerij van Stal van de Heffinck zette het paar de toon met een foutloze omloop in 40,40 seconden.

Iets nadien finishte regerend Belgisch kampioen, Gilles Thomas foutloos met zijn 13-jarige BWP-merrie, Luna van het Dennehof  (Prince van de Wolfsakker). Willem Greve sprong eerder vandaag al naar de winst met Grandorado TN. Samen met Highway TN N.O.P. wist Greve voor eigen publiek de chrono van Vrieling te verbeteren.

Greve en de zoon van Eldorado vd zeshoek finishten foutloos in 38,33 seconden. Het leek dus bijna een thuis-zege maar dat was buiten Daniel Coyle gerekend! De Ier won recent nog de Wereldbeker van Leipzig en ging op herhaling met zijn 14-jarige Z-merrie, Legacy (Chippendale Z). Na een foutloze omloop in 35,45 seconden verwees het duo Willem Greve naar de tweede plaats en Jur Vrieling naar plek drie.

Net buiten het podium strandde Gilles Thomas op een vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt dor Pieter Clemens met zijn 15-jarige KWPN-ruin, Emmerton (Silvio I)