Vrieling voert sterke Nederlandse delegatie aan in CSI2* Large Tour Samorin

Vrieling voert sterke Nederlandse delegatie aan in CSI2* Large Tour Samorin

In Samorin werd zonet de eerste CSI5* rubriek van het weekend verreden. Het ging om een 1m45 waarin er in twee fases gesprongen werd. In deze rubriek waren er ook punten voor de Longines ranking te verdienen. Olivier Robert, die al twee Grand Prix' van de GCT op zijn naam kon schrijven dit seizoen, sprong naar de overwinning. In het zadel van Velvote des Aubiers (v. Jaguar Mail) liet hij alle balken in de lepels en klokte hij af in 23,23 seconden. 

Jessica Springsteen volgde op de tweede plaats. Zij rekende op Volage du Val Henry (v. Quidam de Revel) om in 24,25 seconden foutloos naar de finish te springen; De beste Belgische prestatie kwam van Gilles Thomas. Hij reed Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) foutloos rond in 24,61 seconden, wat hem de derde plaats opleverde. 

Andrzej Oplatek (Le Cordial) en Darragh Kenny (Storiall Blue) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Klik hier voor de resultaten

Eerder vandaag kon Jur Vrieling al het 1m45 van de CSI2* competitie op zijn naam schrijven. Hij deed dat door Chabada de L'Esques (v. Apache d'Adriers) foutloos rond te rijden in 33,15 seconden. Leopold van Asten en VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus) volgden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 34,01 seconden. Evelina Tovek en Cortina 212 (v. Contendro I) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 34,55 seconden. 

Voor Denis Lynch (Cornets Iberio) en Samuel Hutton (Nice Girl de Muze Z) was er een vierde en vijfde plaats. 

Bart Bles kon ook in de top tien springen. Hij reed El Rocco (v. VDL Zirocco BLue) foutloos rond in 36,67 seconden. Dat leverde hem de negende plaats op.

Klik hier voor de resultaten