Bles schittert in Global Champions Tour Grand Prix. Robert wint

Bles schittert in Global Champions Tour Grand Prix. Robert wint

In Madrid werd zonet de Grand Prix van de Global Champions Tour gesprongen; De ruiters kregen een aartsmoeilijke basisomloop voorgeschoteld: slechts twee combinaties konden de nul behouden: Scott Brash en Olivier Robert. 

Snelle resultaten

1. Olivier Robert - Vivaldi des Meneaux

2. Scott Brash - Hello Jefferson

3. Darragh Kenny - VDL Cartello

4. Marlon Modolo Zanotelli - VDL Edgar M

5. Sergio Alvarez Moya - Alamo


De overwinning ging uiteindelijjk naar Olivier Robert. Hij sprong een pijlsnelle barrage in het zadel van Vivaldi des Meneaux (v. Chippendale Z). Het duo kon de nul behouden en stopte de chrono na 36,74 seconden. Voor Scott Brash en Hello Jefferson (v. Cooper vd Heffinck) was er een foutloze barrage in 39,26 seconden.

Darragh Kenny eindigde op de derde plaats. Hij legde in het zadel van VDL Cartello (v. Cartani) een snelle basisronde af, wat dus nog genoeg was voor het brons. Ze kregen wel één springfout achter hun naam. Marlon Modolo Zanotelli en VDL Edgar M (v. Arezzo VDL) namen de tweede plaats mee naar huis. Voor Segio Alvarez Moya en Alamo (v. Ukato) was er een vijfde plaats.

Bart Bles zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij kreeg met Kriskras DV (v. Cooper vd Heffinck) één springfout in de basisomloop maar dit leverde hem wel nog de zevende plaats op.

Klik hier voor de resultaten