Vincent Dings naar het zilver in YR Grand Prix Valkenswaard

De laatste rubriek die vandaag op de planning stond in Valkenswaard, was de Grand Prix voor de Young Riders. De winst ging naar de Duitser Sönke Fallenberg. Hij was de snelste in een barrage met zes combinaties. Hij rekende op Chakira TF (v. Congress 4) om in 40,70 seconden naar de finish te rijden.

Vincent Dings zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Met de 12-jarige KWPN ruin Daylight (v. Ustinov) onder het zadel, sprong hij een foutloze ronde in 41,08 seconden. William Fletcher en Persimmon vervolledigden het podium. Zij konden de nul behouden en finishten in 43,02 seconden.

Olivier Fletcher (Hello William) en Max Haunhorst (Risohorse Carex) namen respectievelijk de vierde en vijfde plaats voor hun rekening.

1m40 YR

Eerder vandaag werd er ook nog een 1m40 rubriek voor Young Riders verreden en hierin konden drie Nederlanders zich klasseren. Robin Bril sprong naar de overwinning in het zadel van Kamilo vd Broekkant (v. Numero Uno). Het duo liet alle balken in de lepels en finishte in 61,10 seconden. Tom Schellekens volgde meteen op de tweede plaats. Hij rekende op Casander (v. Lord Z) om in 62,61 seconden naar de finish te rijden. Voor Kim Jacobs (Matroeska Hero) was er een vijfde plek.