Van Gerwen springt in de kijker in Youngster Finale Opglabbeek

Van Gerwen springt in de kijker in Youngster Finale Opglabbeek

De hoofdrubriek van de dag wordt later vandaag gesprongen in Sentower Park maar in afwachting daarvan werden er zonet alvast twee finales voor jonge paarden. 

5-jarigen 

Bij de 5-jarigen ging de overwinning naar Kelly Cornelis. Zij rekende op Castella di Luna (v. Canturano) om in 33,52 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee bleef ze Lisa Candin voor die met Khaleesi (v. Bustique) op de tweede plaats eindigde. Deze amazone kon de nul behouden en finishte in 33,88 seconden. Marek Maitala en Fidi Heywood H Z (v. Fernando H) volgden op de derde plaats. Zij slaagden erin om de nul te behouden en finishten in 33,91 seconden. 

Mart-Sander Aarma (Keiralanda Vdm) en Gaj Riossa (Crystal Clear North Star) vervolledigden de top vijf op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.

6-jarigen

Bij de 6-jarigen reed Ciaran Nallon naar de overwinning. Hij was de laatste ruiter die van start moest en slaagde er met Rockwell RC (v. Kannan) dus op de valreep in de overwinning in de wacht te slepen. Het duo sprong een foutloze ronde en klokte af in 30,99 seconden. Trevor Breen en Jicarla T (v. Caretino Gold) volgden op de tweede plaats na een foutloze ronde in 33,52 seconden. Lisa Candin en de KWPN-ruin Justified (v. Action-Breaker) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 34,52 seconden.

Anne Claire Breton (Brooklyn du Toultia Z) en Ciaran Dreeling (Jataki) volgden op plaatsen vier en vijf. 

Jody van Gerwen was met Justice ES (v. Warrant) de beste Nederlandse combinatie op de zesde plaats. De KWPN-ruin kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 35,38 seconden. Kevin Beerse (Jackpot) eindigde op elf.

Klik hier voor alle resultaten