Van der Schans springt op het podium in Grand Prix Azelhof

Van der Schans springt op het podium in Grand Prix Azelhof

In Lier is het in spanning aftellen naar de CSI2* Grand Prix die later vandaag verreden zal worden maar in afwachting daarvan werd de CSI1* GP al gesprongen. Slechts vier combinaties konden de nul behouden in het basisparcours, een barrage met vier moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. De eindoverwinning ging naar Portugal. Francisco Rocha en Lorde Do Belmonte (v. Clyde LVB Z) reden een foutloze barrage in 35,16 seconden en kroonden zich zo tot de ultieme winnaars. 

Erika Lickhammer-Van Helmond volgde op de tweede plaats. Zij rekende op I Comme Tessa VHL om in 37,01 seconden een foutloze ronde te springen; Wout-Jan Van der Schans mocht op de derde podiumtrede plaatsnemen. Hij kreeg met Haretto (v. Diamant de Semilly) weliswaar een erg snelle tijd achter zijn naam maar een springfout resulteerde in de derde plek. 

Pieter Jan Anthonissen (Zerlin M) en Leopold van Asten (VDL Groep Miss Untouchable) vervolledigden de top vijf. 


CSI2* 1m40

In het 1m40 was Julien Epaillard heer en meester. Hij nam niet enkel de eerste (Cheyenne d'Auge) maar ook de tweede (Usual Suspect d'Auge) mee naar huis. Jeroen De Winter en Iron Lady van't Meulenhof (v. Quidam de Revel) zorgden voor de beste Belgische prestatie. Het duo nam de derde plaats voor hun rekening na een foutloze ronde in 26,92 seconden. 

Kevin Jochems (Balou Z) en Leopold van Asten (VDL Groep Halloween) vervolledigden de top vijf. 


Klik hier voor alle resultaten