Timothy Hendrix en Amke Bekhuis zien voormalige paarden schitteren in Canada

Timothy Hendrix en Amke Bekhuis zien voormalige paarden schitteren in Canada

Op Canadese bodem hebben de Nederlandse paarden opnieuw van zich laten horen. Het hoogtepunt op vrijdag was de 1.60m Longines Grand Prix. In deze CSIO5* Grote Prijs kwamen uiteindelijk vier duo's aan de start van de barrage.

Twee combinaties slaagden erin de barrage foutloos af te werken. De snelste chrono kwam op naam van Shawn Casady en de 13-jarige NKH Cento Blue (Centadel). Volgens de Jumpr App de eerste winst op dit niveau voor het duo. Het paar bleef minder dan één seconde voor op Shane Sweetnam met de negenjarige BWP-merrie, OUt of the Blue SCF (Verdi TN). De derde plaats kwam op naam van Samantha Buirs en de Zangersheide-hengst, Chic D Emma Z (Cigaret JV H Z).

Samen met de hengst uit de fokkerij van Stal Voermans & Luc Matthijssen, verwees de Canadese Kara Chad met Igor GPH (Harley) naar de vierde plaats. Igor werd internationaal opgeleid door Joey Lansink en vorig jaar nog uitgebracht door Amke Bekhuis. Andrew Bourns vervolledigde de top vijf op de rug van de 12-jarige Sea Topblue (Chacco-Blue).

Carmela Z schittert in 1.45m

Eerder won Jordan Coyle met de 12-jarige Ariso (Casall) de 1.45m West Coast Cup. De Canadese amazone, Susan Horn volgde in het zadel van de 13-jarige BWP'er, Kirlo van den Bosrand (Cardento).  De schimmel, uit de fokkerij van Luc Huyghe werd eerde nog uitgebracht door Abdel Said en de in-België-wonende, Olivia Kinneson. Timothy Hendrix zijn voormalige Carmela Z (Candillo) vervolledigde de top drie.

Alle resultaten