Theodorescu en Hilberath blijven bondscoach van Duitse Team tot Olympische Spelen 2024

Theodorescu en Hilberath blijven bondscoach van Duitse Team tot Olympische Spelen 2024

De Duitse hippische federatie heeft Monica Theodorescu en Jonny Hilberath opnieuw aangeduid als nationaal Grand Prix-team en co-teamtrainers tot en met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. 


Terwijl wereldwijd nationale Grand Prix-teamtrainers hun positie verliezen, houdt de nationale federatie in Duitsland vast aan het concept van een teamtrainer als speerpunt van het nationale team. 

Theodorescu-Hilberath

Sinds 2012, na het plotselinge overlijden van teamtrainer Holger Schmezer, heeft de tandem Monica Theodorescu en Jonny Hilberath haar waarde bewezen voor de Duitse elite dressuursport. 

Sinds 2016 de twee het Duitse team aangevoerd naar een succesvolle reeks van teamgoud successen op Olympische Spelen, Europese en Wereldkampioenschappen. Op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs willen ze gaan voor hun negende teamoverwinning. 

Jeugd

Bij de jeugd zijn er geen wijzigingen in het format wat betreft de teamtrainers. 

Hans-Heinrich Meyer zu Strohen en Caroline Roost blijven samen aan het hoofd van de teamtrainers pony's, kinderen, junioren en young riders. Sebastian Heinze blijft verantwoordelijk voor de U25 ruiters. 

Meer contracten getekend

Interessant is dat dressuuramazone Anne-Kathrin Pohlmeier is aangenomen haar input te geven op het onderdeel dressuur in de Duitse eventing teamleiding. Hiermee volgt ze Jürgen Koschel op. 

Voor de para dressuur is hetzelfde duo afgetreden:  Bernhard Fliegl und Rolf Grebe.

Bron: Eurodressage