Sophie Van Iwaarden en Micky Schelstraete scoren bij CDI Lier

Sophie Van Iwaarden en Micky Schelstraete scoren bij CDI Lier

In het Azelhof in Lier staat de dressuursport deze week central. Voor enkele internationale jury's wordt het CDI Lier verreden. Ook de Nederlandse dressuurcombinaties lieten zich opvallen. Voornamelijk de jeugd scoorde op de eerste dag met een Nederlandse eindzege voor Sophie Van Iwaarden in de CDI Children rubriek.

Iwaarden won de rubriek met onder het zadel de 10-jarige KWPN-merrie, Hermes Mithras (Abanos). Het Nederlandse duo reed naar een score van 71,875% en bleef zo nipt voor op landgenote Sophie Van Norel met Itrina (Glock's Dream Boy N.O.P.) onder het zadel. Het podium in deze Children rubriek werd afgewerkt door Agata Zakhrabekova en de KWPN-ruin, Ein Champion ZS (Winningmood).

Micky Schelstraete imponeert bij de Junioren

In de CDI Junioren rubriek moest Micky Schelstraete haar meerdere erkennen in de Duitse Rose Oatley met de zoon van Rock Forever, Rock Revolution. Oatley werd unaniem op de eerste plaats gezet door de jury met een totaalscore van 74,293%. Op net geen drie procent verschil volgde Schelstraete met onder het zadel de 11-jarige KWPN'er, Gregwaard (Florencio 2). Schelstraete kreeg een totaalscore van 71,151%. Lara Van Nek reed naar de derde plaats in het zadel van de 12-jarige Fariska (Vivaldi). Van Nek werd beloond met 71,515%, evenveel als Micky Schelstraete.

Een zesde plaats was er bij de Junioren weggelegd voor Rowena Weggelaar met Don Quichot (United).

Alle resultaten

F. © CDI Lier