Siebe Leemans houdt Yoni van Santvoort van winst in 1.40m Lier

Siebe Leemans houdt Yoni van Santvoort van winst in 1.40m Lier

In Lier werd op vrijdagmiddag de CSI2* 1.40m kwalificatieproef afgewerkt in de Equihome Outdoor Arena. Met ruim 100 combinaties aan de start werd de uitslag van deze rubriek over twee lijsten verdeeld. Siebe Leemans en Yoni van Santvoort vonden samen het podium. 

In de ereronde was het de Nederlandse Siebe Leemans die het voortouw mocht nemen met Kobalt. In het zadel van de 9-jarige KWPN ruin van Harley klokte hij in de tweede fase af op 31,34s. 

"Kobalt voelde echt heel goed aan, dus besloot ik in de tweede fase op een bepaald moment een heel scherpe bocht te rijden. Die heeft volgens mij het verschil gemaakt! We hebben al een mooie drie jaar ervaring samen. Ik vertrouw hem dan ook door en door", aldus de tevreden Siebe.

Landgenote Yoni van Santvoort volgde op twee met Esprit (Sir Scandic) nadat ze finishte in 33,42s. Evelyne Putters zorgde in deze uitslag voor het Belgisch kleur bovenaan en werd derde op Billy Boleyn. Met de 9-jarige merrie klokte zij af op 33,57s. 

Leemans had nog een troef achter de hand en noteerde zich ook op zes met de 9-jarige Plopsa Blue Z (Pot Blue). Op acht zagen we Kevin Jochems in het zadel van Casquetto van de Helle (Casquetto). 

Andere uitslag volgt nog.

Resultaten

Bij de zeven- en achtjarige paarden reed Kars Bonhof een foutloze rit met Mojo T.N. (Grandorado TN) en plaatste zich op veertien voor Lars Kersten met Viola (Vagabond de La Pomme). Loewie Joppen maakte het rijtje compleet met Champion Charles Z (Romeo 88).