Sentower Park: Lindsey Lebens en Joey Alberti klasseren zich bij de 5- en 6-jarige paarden

Sentower Park: Lindsey Lebens en Joey Alberti klasseren zich bij de 5- en 6-jarige paarden

In het Sentower Park werden zonet de eerste drie proeven van de dag afgewerkt. Bij de 5- en 6-jarige paarden wisten onze landgenoten zich te klasseren. 

Bij de 6-jarige paarden was het Philippa Widfang Linde die met de overwinning aan de haal ging. De Deense amazone pakte met Kristal (Callahan VDL) in 38,63 seconden de winst. Alexander Kumps was met Pokerface GV (Dieu-Merci Van T&L) net geen twee seconden trager en werd zo tweede. Het brons was voor de Amerikaanse Julie Welles met Kelling Star (Big Star). Zij bleven foutloos in 40,63 seconden. 

Plaats vier en vijf waren weggelegd voor Edoardo Alain Dubois met Kiara (Kannan) en Cecilie Tofte met Kasall. Joey Alberti en Corona Z (Comilfo Plus Z) werden zesde.  

De proef voor 5-jarige paarden werd gewonnen door Floor Porters. Zij was met Scarlett O'Hara N89 Z (Stakkato Gold) in 45,66 seconden de concurrentie te snel af. Thimo Stegen werd met Q-Mandor (Landor S) en 47,07 seconden tweede voor Juoan Pablo Garriz. De Litouwer werd met Empire Sbk Z (Elvis Ter Putte) en 49,06 seconden derde. 

De top vijf werd vervolledigd door Lindsey Lebens met Electric Dance Af Z (Elvis Ter Putte) en Philip Gysbrechts met Quetzalcoatl vh Witte Huis Z (Quilimbo).