Sanne Thijssen en Clarima 6 onklopbaar in 3* GP-kwalificatie Bonheiden

Sanne Thijssen en Clarima 6 onklopbaar in 3* GP-kwalificatie Bonheiden

Een razend spannende barrage van de 3* Grote Prijs-kwalificatie in Bonheiden leverde winst én punten voor de Longines Ranking op voor Sanne Thijssen. 

Zeventig combinaties waagden zich aan het 1.45m hoge parcours in Bonheiden. Met een GP-kwalificatie en punten voor de Longines Ranking op het spel, was het alle hens aan dek bij iedereen. Uiteindelijk konden 43 van hen de barrage bereiken, waaronder 30 die zonder fouten afrondden. Een zeer spannende eindfase had uiteindelijk Sanne Thijssen op het hoogste schavot. De Nederlandse amazone zat op Clarima 6 (v. Clarimo) en reed over de finish in 25,38 seconden, wat de snelste tijd bleek te zijn. Op de tweede plaats volgde Vincent Lambrecht. De Belg had zijn vertrouwde Catwalk Harry (v. Verdi TN) onder het zadel. De Brit James Smith sloot het podium af en werd derde met Juno Rose 23 (v. Erdento). 

Ook Jack Ansems en Tom Schellekens wisten een plek in de top tien te bemachtigen. Voor Ansems zette zijn vertrouwde Fliere Fluiter (v. VDL Zirocco Blue) z'n beste beentje voor, om uiteindelijk achtste te worden. Schellekens volgde op een tiende plaats in het zadel van Fiarabo (v. Diarado). Jody van Gerwen was de laatste die een prijs mee naar huis nam en werd met Inebelle van 't Welthof (v. Takashi van Berkenbroeck) zestiende.

Volledige uitslag