Rankingpunten voor Vrieling en Van der Vleuten in Saint-Tropez

Rankingpunten voor Vrieling en Van der Vleuten in Saint-Tropez

In Saint-Tropez werd omwille van de hitte deze ochtend alvast de Longines Ranking afgewerkt. Het ging om een 1m50 rubriek die met barrage verreden werd. Van de 48 deelnemers slaagden er maar liefst 23 in om een foutloze eerste ronde af te leggen. Een barrage met 23 moest dus over de winnaar beslissen. Thierry Rozier, Niels Bruynseels en Edwina Tops Alexander besloten alvast om niet meer in de barrage van start te gaan en hun krachten voor de rest van het weekend te sparen.

De overwinning ging opnieuw naar de Italiaan Emilio Bicocchi. Hij schreef vorige week al twee CSI4* rubrieken op zijn naam en voegt nu dus opnieuw een CSI4* overwinning aan zijn palmares toe. Hij rekende op Evita Sg Z (v. Verdi TN) om in 36,71 seconden naar de finish te rijden. Julien Epaillard nam met Usual Supect d'Auge (v. Jarnac) de tweede plaats voor zijn rekening. Zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 37,84 seconden.  De derde plaats ging naar Titouan Schumacher. Hij deed met Atome Z (v. Amadeus Z) zijn achternaam alle eer aan door in 38,83 seconden naar de finish te rijden.

De vierde plaats ging naar Jos Verlooy. Met Fabregas (v. Zambesi) onder het zadel, klokte hij af in 39,19 seconden. Jur Vrieling, die gisteren ook al naar de overwinning kon rijden, eindigde nu op de vijfde plaats. Hij rekende op VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve) om in 39,71 seconden naar de finish te rijden. Voor Maikel van der Vleuten en Beauville Z (v. Bustique) was er een zesde plaats.


Klik hier voor de resultaten