Podiumklassering voor Vincent Voorn in Grand Prix kwalificatie Sentower Park

Podiumklassering voor Vincent Voorn in Grand Prix kwalificatie Sentower Park

In Sentower Park werd zonet de hoofdrubriek van de dag gesprongen: de GP kwalificatie. Van de 54 startende combinaties, konden er 12 een foutloze basisomloop springen. Een barrage met 12 moest dus over de winnaar beslissen. 

Alexander Housen zorgde ervoor dat de winst in Belgische handen bleef. Hij reed Cassandra Hsp (v. Sandro Boy) foutloos naar de finish in 35,67 seconden. Hiermee bleef hij de Brit Harry Charles voor die met Valkirt de Zance (v. Diamant de Semilly) op de tweede plaats eindigde. Zij konden de nul behouden en klokten af in 36,55 seconden. Vincent Voorn was de beste Nederlander op de derde plaats. Hij kon de nul behouden met de KWPN-ruin Explosion (v. Applaus) onder het zadel en finishte in 37,89 seconden. 

Yves Vanderhasselt (Kigali van het Lambroeck) en Alex Duffy (Fts Killossery Konfusion) vervolledigden de top vijf.

CSI2* 1m20

Eerder vandaag werd ook de Prijs Equnews verreden. In deze 1m20 rubriek domineerden de Britse ruiters. Alena Hughes reed Rainbow (v. Cato Z) naar de overwinning. Deze combinatie kon de nul behouden en finishte in 24,44 seconden. Tony Pearson en Berlin (v. Couterro U) volgden op de tweede plaats. Zij konden de nul eveneens behouden en stopten de chrono na 26,77 seconden. Ellie Guy vervolledigde de top drie na een foutloze ronde in 27,71 seconden. 

Yves Vanderhasselt (Coup de Chance) en Julie Pellerin (Daigo de la Dhuys) volgden op plaatsen vier en vijf.

1m30 GP Kwalificatie CSI1*

In de kwalificatie voor de CSI1* GP reed Bertram Allen naar de overwinning. Hij reed de snelste fase in het zadel van de 7-jarige Curios Vdcq Z (v. Centurio 22) en finishte in 32,24 seconden. Hiermee bleef hij de beste Belg Nico Baerts voor. Baerts reed een foutloze ronde met Mowgli du Sasiana (v. Emerald van't Ruytershof) en klokte af in 32,88 seconden. Thomas Fasteus en Touch of Chilli (v. Out of Touch) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 33,30 seconden. 

Hij nam daarnaast ook de vierde plaats voor zijn rekening. Dit keer rekende hij op Cash Flow (v. Nintender) om in 33,79 seconden een foutloze ronde te springen. Tony Paerson (Captain Morgan) vervolledigde de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten