Pim Mulder en It's Possible SRK winnen Grote Prijs Ermelo! "Het was mooie sport!"

Pim Mulder en It's Possible SRK winnen Grote Prijs Ermelo! "Het was mooie sport!"

Een spectaculaire afsluiting markeerde het einde van de eerste editie van CSI** Ermelo, met de verbluffende overwinning van Pim Mulder in de CSI2* Grote Prijs, aangeboden door Provincie Gelderland. Mulder, tevens ambassadeur van het evenement, schreef geschiedenis door als eerste de Grote Prijs van dit gloednieuwe evenement te winnen, met zijn troef  It's Possible SRK (fokker: Hiemstra).), in een adembenemende tijd van 37.86 seconden. “Ik moest in het begin van de week even opstarten.

Vorige week was in op het NK in Deurne met een aantal paarden en deze week had ik een nieuwe groep paarden mee. Eerder op de dag had ik al een foutloze ronde in de CSI1* Grote Prijs. Helaas kreeg ik een balk in de barrage, maar had wel de snelste tijd. Dat zou mooi zijn geweest dacht ik toen, maar om nou voor het eerst de CSI2* Grote Prijs te winnen is natuurlijk veel mooier,” lachte Mulder.

 

De spanning bereikte het hoogtepunt toen Mulder als laatste van start ging in de barrage en Jeroen Dubbeldam achter zich liet. Dubbeldam eindigde op een tweede plaats met Trezegeut, in een tijd van 39.51 seconden. Annelies Vorsselmans veroverde een derde plaats met Ubrisco, in een tijd van 39.90 seconden.

 

Mulder deelde zijn enthousiasme over het evenement: “Wivaldi vroeg mij naar de mogelijkheden om ambassadeur te zijn van CSI** Ermelo en dat leek ons een goede bijdrage voor het evenement. CSI** Ermelo is echt wel speciaal, omdat het terrein al zolang voor onze federatie bestaat, maar dit is pas het eerste internationale springconcours dat hier wordt gehouden, georganiseerd door Wivaldi. Iedereen is verbaasd over de mogelijkheden hier. Er was hele goede sport en de ring was erg mooi. Daarnaast waren er zo veel mogelijkheden om je paarden te trainen naast de wedstrijd. Daar is echt goed over nagedacht. 

Uitslag