Pieter Devos en Toupie de la Roque winnen Wereldbeker Basel!

Pieter Devos en Toupie de la Roque  winnen Wereldbeker Basel!

De Wereldbeker rubriek in Basel leek een moeilijke opdracht. Slechts twee combinaties slaagden erin een dubbel foutloze omloop te presteren. Van bij het begin zette België's Pieter Devos de toon met zijn Mom's Toupie de la Roque. De combinatie bleef voet bij stuk houden en won zo de ruim 100.000 euro eerste prijs!

Acht combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van deze 1.60m Wereldbeker. Pieter Devos en Mom's Toupie de la Roque (Kannan, fokker: EURL Top Stallions Company) bleven als eerste foutloos in de barrage. Het duo klokte foutloos af in 36,94 seconden.

De barrage bleek een huzarenstuk om foutloos af te werken. Janika Sprunger wist de herkansing eveneens foutloos af te werken met de 10-jarige BWP-merrie, Orelie (Emerald). Het duo speelde op zeker en finishte ruim drie seconden trager dan Devos. Devos verzekerde zich zo uiteindelijk van de eindzege. De derde plaats kwam na afloop op naam van Max Kühner en EIC Cooley Jump the Q (Pacino).

Met één springfout bleef het paar voor op laatste starter, Hans-Dieter Dreher en Elysium (VDL Zirocco Blue). De top vijf werd afgewerkt door Andreas Schou met onder het zadel Jérôme Guery zijn voormalige 11-jarige BWP-ruin, Napoli vh Nederassenthof (President).

Uitslag