Piet Raijmakers pakt zilver in Opglabbeek

Piet Raijmakers pakt zilver in Opglabbeek

In de CSI3* werd een rubriek over 1.45m gesprongen tegen de klok. Het was de Duitse David Will die de rubriek kon winnen maar hij werd op de voet gevolgd door Piet Raijmaker Jr.

In het Sentower Park werd vanmorgen al druk gereden met onder andere de 3-sterrenproef op het programma. Het snelste duo kwam binnen op 61.69 en kwam op naam van David Will. De Duitser reed samen met Mexico (V. Niveau) naar de overwinning. De tweede plaats ging naar de Nederlander Piet Raijmakers Jr. en Van Schijndel's Olaya Z (V. Ogano Sitte). Vervolgens was het Tristan Guisson die de Belgische eer hoog kon houden. Hij en Explosion vh Legita Hof Z (V. Elvis ter Putte) reden er naar een derde plaats. 

De verdere top 5 was voor Zoe Conter en Lazy (V. Hickstead). De amazone landde er net buiten het podium op plaats vier. De vijfde plaats werd ingenomen door Kathrin Müller met Come I Need You (V. Comme IL Faut 5). 

De opeenvolgende beste Nederlandse notering was voor Joost Martens. Hij reed Iceman Elrite (V. For Pleasure) naar een knappe zevende plaats. 

Eerder werd er in dezelfde piste de CSIYH1* verreden. Daarin kon Maxi de Weert (Korhaya II Z) het brons in de wacht slepen. Guy Janssens (Kasanova Z) had het goud mee naar huis, zilver was voor Wilm Vermeir (Eytuka of two Notes Z).

Klik hier voor alle resulaten