Nederland naar vierde plaats in langverwachte en razend spannende Nations Cup van Knokke

Nederland naar vierde plaats in langverwachte en razend spannende Nations Cup van Knokke

Een spanning om U tegen te zeggen in de tweede ronde van de Henders & Hazel Nations Cup in het idyllische Knokke. De drie sterkhouders in de eerste ronde trokken deze lijn perfect door naar ronde twee. Ook Nederland kwam sterk terug en sprong zich uiteindelijk samen met de drie eerstgenoemde teams naar een allesbeslissende jump-off. 

Zowel Frankrijk, Zweden als België behaalden vier strafpunten met hun eerste ruiters, en bleven daarna tot hun laatste starters volmaakt nul. Alles kwam dus aan op de prestaties van Kevin Staut, Peder Fredrickson en Pieter Devos ... 

Deze laatste ruiters aan start konden het beslissende resultaat neerzetten, maar tikten elk één of meerdere balken uit de lepels. Drie exact gelijke teamresultaten in de tweede ronde loodste de top drie, en een sterk teruggekomen Nederland, dus rechtstreeks naar een beslissende jump-off. 

In de tweede ronde sprong verbeterde Maikel van der Vleuten zijn resultaat in ronde één, en sprong foutloos door het zeer technische parcours. Michael Greeve sprong maakte als enige een jammerlijke fout, en zorge net als in ronde één voor het schrapresultaat. Twee sterke nulrondes van Willem Greve en Marc Houtzager loodsten het team van Jos Lansink uiteindelijk naar een gedeelde eerste plaats na twee loodzware rondes.

Aan de start van de jump-off stond voor Nederland Mark Houtzager met de atletische KWPN merrie Sterrehof's Dante N.O.P.. In het heetst van de strijd tikte het duo twee balken uit de lepels, en met een resultaat van acht strafpunten mocht onze Nederlandse driekleur stralen op een vierde plaats.

Uitslag