Nick Nanning op het podium in CSI1* competitie Opglabbeek

Nick Nanning op het podium in CSI1* competitie Opglabbeek

In Sentower Park werden vandaag nog twee finales van de Youngster Tour en één rubriek van de CSI1* competitie gesprongen. In het 1m0 ging de overwinning naar Lucy Wood. De Britse amazone kon in het zadel van Heerdelon (v. Toulon) de nul behouden en klokte af in 32,86 seconden. Hiermee bleef ze Noora von Bülow voor die met Second Chance (v. Carland) op de tweede plaats eindigde. Zij konden een foutloze ronde springen en klokten af in 33,90 seconden. Nick Nanning en Hermes (v. Breitling LS) namen de derde plaats mee naar huis. Zij konden de nul behouden en finishten in 39,43 seconden. 

Kerstin Deakin (Qlicious) en Henry de Wulf (Nycka Z) eindigden op plaatsen vier en vijf. De beste Belgische prestatie kwam van Jan van Dyck. Hij rekende op One Top Secret Tj Z om in 43,65 seconden naar de finish te rijden. 

5-jarigen

Bij de 5-jarigen paarden ging de overwinning wederom naar Marie Foulon. Zij reed Pickup de Rase (v. Jingo di Dieu d'Arras) foutloos rond in 32,93 seconden. Lisa Candin eindigde met Kiara (v. Kannan) op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en stopten de chrono na 33,59 seconden. Kelly Cornelis was met Castella di Luna (v. Canturano) goed voor de derde plaats. Zij sprongen een foutloze ronde en finishten in 34,40 seconden. 

Katja Haep (Romy FZ) en Wim Aegten (Tofino A Z) volgden op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats. Voor Enrico van Manen was er een zesde plaats. Hij rekende op Kaprisch (v. Glashow vh Merelsnest) om in 39,43 seconden een foutloze ronde te springen. 

6-jarigen 

Bij de 6-jarigen ging de winst naar Laura Stotzem. Zij reed Oechie K (v. I'm Special de Muze) foutloos naar de finish in 34,56 seconden. De bleef hiermee twee Scandinavische ruiters voor: Benedikte Serigstad Endresen eindigde met Jivanta (v. Arezzo VDL) op de tweede plaats, voor Nicolas Pedersen en Tailormade Chalou Sare (v. Chaloubet) was er een derde plaats een foutloze ronde in 36,08 seconden.

Samanta Detheux (Inka van de Castershoeve) en Marie Foulon (Easy) namen de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening. 

Klik hier voor alle resultaten


Foto: Archief