Nederlandse eventingteam wint CCI4* Nations Cup van Strzegom

Nederlandse eventingteam wint CCI4* Nations Cup van Strzegom

De Nederlandse Nations Cup ruiters waren niet enkel in de dressuur en in de jumping actief dit weekend, ook de eventingruiters waren naar Strzegom afgezakt om de kleuren van ons land te verdedigen en dat deden ze met succes! Het Nederlandse team slaagde er immers in om de Nations Cup op hun naam te schrijven. Het Nederlandse Team bestaande uit Janneke Boonzaaijer (ACSI Champ de Tailleur), Sanne De Jong (Enjoy), Merel Blom-Hulsman (Chinuk R) en Stephan Hazeleger (Gold Rush) kon de VS en België achter zich laten. 

In de individuele ranking was Janneke Boonzaaijer de beste Nederlandse. Zij eindigde op de derde plaats ACSI Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) met een totaalscore van 40,5. Voor Sanne de Jong en Enjoy (v. Cartano) was er een vijfde plek. 

De lange vierster werd gewonnen door Michael Jung. Hij kreeg met Kilcandra Ocean Power (v. BGS Ocean View) een totaalscore van 44,7 en bleef zijn eerste achtervolgster, Merel Blom daarmee ver voor. Blom-Hulsman rekende op haar beurt op Vesuve d'Aveyron (v. Jaguar Mail) om naar een totaalscore van 52,2 te rijden. Mia Hastrup en Constantin M (v. Concetto) vervolledigden de top drie met een totaalscore van 59,1.

Matthew Flynn (Wizzerd) en Karin Donckers (Namira) vervolledigden de top vijf. 

Klik hier voor alle resultaten