Nederlanders presteren sterk in Youngster Tour Sentower

Nederlanders presteren sterk in Youngster Tour Sentower

In Sentower Park werden zonet twee rubriek voor jonge paarden gereden. In de rubriek voor 6-jarige werd er rechtstreeks tegen de klok gesprongen en Nicolas Pedersen was de snelste. Hij rekende op Tailormade Chalou Sem (v. Chaloubet) om in 60,86 seconden een foutloze ronde te springen. 

Hiermee bleef hij de beste Belgische, Laura Stotzem voor. Zij rekende op de BWP-merrie Oechie K (v. I'm Special de Muze) om in 62,43 seconden een foutloze ronde te springen. Hylke de Jong en Osseweide's Jadira Gshs (v. Zirocco Blue VDL) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 62,72 seconden. 

Anouk de Ruijter (Jones) en Nicolas Pedersen (Tailormade Chalou Sare) vervolledigden de top vijf.

Voor Samanta Detheux was er een zesde plaats. Zij reed Inka van de Castershoeve (v. Indian Gold van Castershoeve) foutloos naar de finish in 68,28 seconden. 

5-jarigen

Bij de 5-jarigen reed Marie Foulon naar de overwinning. Ook in deze rubriek werd er rechtstreeks tegen de klok gesprongen. Zij reed Pickup de Rase (v. Jingo Di Dieu D'Arres) foutloos rond in 60,21 seconden. Lisa Candin en Khaleesi (v. Bustique) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij konden de nul behouden en finishten in 63,14 seconden. Hester Klompmaker en Karmasina (v. Numero Uno) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 63,58 seconden. 

Katja Haep (Romy FZ) en Wim Aegten (Tofino AZ) gaven een Belgisch tintje aan de rest van de top vijf.  Maxime van Andel eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats. De Nederlander rekende hiervoor op El Future van't Ameldonk Z (v. El Torreo de Muze).

Klik hier voor de resultaten