Nederlanders moeten Maher voorlaten in ochtendrubrieken Valkenswaard

Nederlanders moeten Maher voorlaten in ochtendrubrieken Valkenswaard

In Valkenswaard werden er deze ochtend al verschillende internationale rubrieken gesprongen. In de rubriek voor 6- en 7-jarige paarden was er een Britse overwinning. Ben Maher reed Point Break (v. Action-Breaker) foutloos rond in 62,02 seconden. Hij bleef hiermee een peloton Nederlandse ruiters voor. 

Remco Been reed Jasper (v. Cidane) naar de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en klokten af in 63,71 seconden. Patrick van der Schans en Jager (v. Numero Uno) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 64,01 seconden. 

Marc Houtzager (Cabalensky Z) en Laura Klaphake (Argento Vivo) namen respectievelijk plaatsen vier en vijf mee naar huis. 

CSI2* 1m40

In het 1m40 reed Darragh Kenny naar de overwinning. Hij rekende op Cicomein VDL (v. Chacco-Blue) om in 57,16 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee was hij ruim sneller dan zijn eerste achtervolger Johnny Pals die op de tweede plaats eindigde. Hij reed Excentriek (v. Ustinov) foutloos naar de finish in 62,27 seconden. Joe Clee (Ballinalard) was goed de voor de derde plaats na een foutloze ronde in 63,14 seconden. 

Diarmuid Howley (Quinn VA) en Emilie Conter (Bambou d'Yserand) eindigden op plaatsen vier en vijf.

1m25 CSI1*

In het 1m25 was er wel een Nederlandse overwinning. Stijn Testers en Kyvana (v. Dallas VDL) lieten alle concurrentie achter zich door in 38,20 seconden een foutloze ronde te springen. Andere Nederlandse top vijf klasseringen kwamen van Teddy van de Rijt (Hyon) en Eric van der Vleuten Jr (Dastann des Meulieres) die respectievelijk de derde en de vierde plaats mee naar huis namen.

Klik hier voor alle resultaten