Nederlanders goed vertegenwoordigd in GP kwalificatie Oliva. Greve op het podium.

Nederlanders goed vertegenwoordigd in GP kwalificatie Oliva. Greve op het podium.

In Oliva werd zonet de rankingrubriek én GP kwalificatie van de Gold competitie gesprongen en Guery en Hendrickx verzekerden een Belgisch onderonsje. De overwinning ging naar Jerome Guery. Hij kon in het zadel van Margriet de Mariposa (v. Nabab de Reve) een foutloze ronde springen in deze rubriek waarin in twee fases gesprongen werd. De BWP-merrie bereikte de finish na 33,97 seconden. 

Dominique Hendrickx volgde op de tweede plaats. Hij rekende op Koriano van Klapscheut (v. Lord Z) om in 34,29 seconden een foutloze ronde te springen. Willem Greve maakte de top drie compleet. Hij reed Highway M TN (v. Eldorado vd Zeshoek) foutloos naar de finish in 34,62 seconden. 

Mouda Zeyada (Fiori LS) en Oliver Lazarus (Butterfly Ennemmel) volgden op plaatsen vier en vijf. 

Michael Greeve eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats. Hij reed Eurohill's Fyolieta (v. Carambole) naar de finish in 35,69 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Patrick van der Schans kon in het zadel van Graniet ES (v. Flamenco de Semilly) ook naar een top tien klassering springen.

In het 1m10 van de Bronze competitie verdedigden Sanne ter Haar (Out of the Blue vd Haagakkers), Nina Houtzager (Cream Caramel) en River Morssinkhof (Bayamo) de Nederlandse eer. 

Klik hier voor alle resultaten