Maikel van der Vleuten schittert in 1.60m Grand Prix kwalificatie Miami en wint GCL !

Maikel van der Vleuten schittert in 1.60m Grand Prix kwalificatie Miami en wint GCL !

Ondanks dat het weer roet gooide in de planning van de Longines Global Champions Tour wordt er topsport van de bovenste plank verreden in Miami. In de 1.60m Grand Prix kwalificatie stond Pieter Devos lange tijd op kop, laatste ruiter aan de start, Henrik von Eckermann dook echter onder de chrono van de Belg en won de rubriek met de 12-jarige KWPN-merrie, Glamour Girl.

De Longines Global Champions League wordt door het aangepast programma over slechts één omloop verreden. Meteen ook de Grand Prix kwalificatie. In deze 1.60m rubriek op tijd sprong Henrik von Eckermann met de dochter van VDL Zirocco Blue naar de winst in 69,60 seconden. Op net geen seconde verschil volgde Pieter Devos met zijn 16-jarige Mom's Toupie de la Roque (Kannan). In 2019 schreef de Belg de LGCT Grand Prix van Miami nog op naam met Claire Z.

Malin Baryard-Johnsson vervolledigde de top drie in het zadel van de 15-jarige BWP-merrie, H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof). Voor Nederland volgde Maikel van der Vleuten net buiten de top drie op de vierde plek. Van der Vleuten plaatste zich met zijn Zangersheide-ruin, Beauville Z N.O.P. (Bustique). 

De top vijf werd afgewerkt door Christian Ahlmann met onder het zadel Solid Gold Z (Stakkato Gold). Net buiten deze top vijf volgde Gregory Wathelet in de prijzen. Wathelet loodste de 13-jarige Ace of Hearts (Aljandro B) foutloos naar de zevende plek.

Maikel van der Vleuten en Madrid in Motion winnen!

De Global Champions League werd over één omloop verreden in plaats van twee. Van der Vleuten vormt in deze teamcompetitie een team met Eduardo Alvarez Aznar en Bentley de Sury (Sunday de Riverland). Met acht punten sprong het duo met Madrid in Motion naar de winst van de League. Na twee omlopen staat Madrid in Motion ook bovenaan de ranking.

Anna Kellnerova en Catch Me If You Can OLD (Catoki) volgt samen met Pieter Devos op de tweede plaats voor de Prague Lions. De Rome Gladiators vervolledigden de top drie, vertegenwoordigd door BEth Underhill met Nikka vd Bisschop (Emerol NOP) en Nina Mallevaey met Cartier SR (Canturenter).

Uitslag Individueel

Uitslag League