Maikel van der Vleuten op medaillekoers. Sanne Thijssen: "Alles verliep volgens plan..."

Maikel van der Vleuten op medaillekoers. Sanne Thijssen: "Alles verliep volgens plan..."

In Herning is de eerste omloop van het WK voor de springruiters achter de rug. Maikel van der Vleuten zit op medaillekoers met zijn Beauville N.O.P. (Bustique). Sanne Thijssen blikt nuchter terug op haar WK-debuut. "Alles verliep volgens plan..."

Sanne Thijssen was tevreden over haar debuut: “Alles verliep volgens plan, het enige dat ik iets minder goed deed was de laatste lijn. Ik reed mezelf iets voorbij op de een-na-laatste oxer. Daar sprong mijn paard wel goed op terug, maar ik kreeg daar negen galopsprongen terwijl ik er acht gepland had. Dan moet je even improviseren, de rest liep volgens plan.”

Sanne reageerde nuchter op de balk die zeer ongelukkig viel. “Het was een strijkfout, dat was jammer. Mijn paard was fijn te rijden, hij was fanatiek genoeg. Voor een individuele dag was hij iets te fris geweest, dan wordt hij te gehaast op de sprong. Er komen nog twee rondes aan en misschien nog wel vier, dus hij heeft zijn energie nog nodig om die andere rondes te kunnen doen.” Sanne en haar Con Quidam RB op elkaar ingespeeld zijn was te zien. “We kennen elkaar van binnen en van buiten. Ik kreeg hem zo’n 10 jaar geleden toen hij zes was, we zijn samen in het niveau gegroeid, dus we zijn goed op elkaar ingespeeld.”

Leider van het individueel klassement is momenteel Julien Epaillard met zijn Caracole de la Roque (Zandor Z). Het paar wordt opgevolgd door Scott Brash met de 13-jarige BWP-ruin, Hello Jefferson (Cooper vd Heffinck) en Martin Fuchs met Leone Jei (Baltic VDL).

Tussenstand Landenwedstrijd:
1. Zweden - 3.69
2. Frankrijk - 5.44
3. België - 5.49
8. Nederland - 9.31

Uitslag