Maikel Van der Vleuten naar Grand Prix winst in Hubside

Maikel Van der Vleuten naar Grand Prix winst in Hubside

In Hubside werd zonet het hoogtepunt van het weekend afgewerkt: de CSI4* Grand Prix. Van de 42 startende combinaties konden er 16 een foutloze basisomloop springen. Een barrage met 16 combinaties moest dus over de winnaar bepalen.


Maikel van der Vleuten was de enige Nederlander in de barrage maar hij wist de rubriek wel naar zijn hand te zetten. Hij was de laatste ruiter die in de barrage moest aantreden en wist dus wat hem te doen stond: sneller rijden dan Jos Verlooy die op dat moment aan de leiding stond. Met Dana Blue (v. Mr. Blue) onder het zadel deed hij wat onmogelijk leek: hij stelde de tijd van Verlooy nog scherper (26,00 seconden).

Jos Verlooy werd tweede de BWP-er Igor (v. Emerald) onder het zadel, sprong hij een foutloze barrage in 26,57 seconden. Emilio Bicocchi eindigde op de derde plaats. De Italiaan sprong een pijlsnelle ronde in het zadel van Evita Sg Z (v. Verdi TN). Simon Delestre en Berlux Z (v. Eurocommerce Berlin) eindigden op plaats vier. Zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 26,89 seconden.

De Ier Mark Mcauley eindigde op de vijfde plaats. Hij reed Jasco vd Bisschop foutloos door de barrage in 27,55 seconden. 

Klik hier voor de resultaten