Ludo Philippaerts wint eerste 5* proef in Knokke

Ludo Philippaerts wint eerste 5* proef in Knokke

Voor eigen volk zette Ludo Philippaerts op de rug van Obama de La Liniere (Marius Claudius) een knalprestatie neer in de eerste 5* rubriek van Knokke Hippique 2022. Philippaerts stuurde de 8-jarige BWP hengst foutloos en razendsnel door zowel de eerste als tweede fase van deze 1.40m proef, en mocht met een voorsprong van meer dan 5 seconden de overwinning op zijn naam schrijven.

Philippaerts moest al als derde combinatie de Zoute Plage ring binnentreden, en deed dit duidelijk meteen met het mes tussen de tanden. Hij zetten een onklopbare tijd van 29.20 seconden neer in de tweede fase, waar enkel Rene Lopez Lizarazo met Kheros Van'T Hoogeinde (Echo Van T Spieveld) nog enigszins bij in de buurt geraakte. De Colombiaan finishte in een tijd van 34.48 seconden als op één na snelste en mocht zo het silver in ontvangst nemen. Denis Lynch sprong met Brooklyn Heights (Nabab de Reve) naar brons in een tijd van 35.14 seconden.

Eduardo Pereira De Menezes plaatste zich net buiten de top drie met H5 Chaganus (Chacco-Blue) als vierde, gevolgd door Kevin Staut en Scuderia 1918 Viking d'La Rousserie (Quaprice Bois Margot).

Uitslag CSIO5* 1.40m