Leon Thijssen beste Nederlander in hoofdnummer Oliva

Leon Thijssen beste Nederlander in hoofdnummer Oliva

In Vilamoura werd zonet het hoofdnummer van de dag gesprongen: een 1m45 rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok verreden werd. Maar liefst 88 deelnemers traden aan en uiteindelijk was het Lily Attwood die naar de overwinning snelde. Zij rekende op Cor-Leon vd Vlierbeek Z om in 59,35 seconden een foutloze ronde te springen. Ze stootte hiermee als laatste combinatie Francois Mathy Jr van de troon die quasi de volledige rubriek aan de leiding had gestaan. 

François Mathy Jr reed Casanova de L'Herse (v. Ugano Sitte) foutloos rond in 59,88 seconden. De derde plaats was voor Pius Schwizer. Hij rekende op Cortney Cox (c. Carlo) om in 60,53 seconden een foutloze ronde te springen; Dit leverde hem dus de bronzen medaille op. Guy Williams en Rouge de Ravel (v. Iltimo van ter Moude) volgden op de vierde plaats. Zij konden eveneens de nul behouden en klokten af in 61,27 seconden. 

Charlotte Bettendorf (Nababette Z) vervolledigde de top vijf.

Dre beste Nederlandse prestatie kwam van Leon Thijssen. Hij rekende op For President (v. Numero Uno) om in 72,79 seconden een foutloze ronde te springen. Dit leverde hem de zestiende plaats op. 

Klik hier voor alle resultaten