Lars Kuster viert feest in CSI3* Grand Prix Sentower Park

Lars Kuster viert feest in CSI3* Grand Prix Sentower Park

In Sentower Park werd zonet de ontknoping van een druk internationaal weekend gesprongen: de Grand Prix van de CSI3* competitie. De 58 deelnemende combinaties kregen een pittig basisparcours voorgeschoteld: slechts vier combinaties slaagden erin om de nul in de basisronde te behouden. Een barrage met vier combinaties moest dus over de winnaar beslissen. Het spreekwoord ' de laatsten zullen de eerste zijn', ging vandaag alvast op. Harry Charles was immers de laatste die in de barrage moest aantreden en slaagde er in het zadel van Sherlock (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) in om de tijd van de Luca, die tot dan aan de leiding had gestaan, nog net iets scherper te stellen. Hun tijd van 34,58 seconden leverden hen dus de overwinning op. 

De tweede plaats ging naar Lorenzo de Luca. Hij reed F One USA (v. Toulon) foutloos doorheen de barrage in 35,13 seconden. Enkel de top twee kon een dubbele nulronde springen. De snelste vierpunter kwam van Terza Vesela en Quimero M (v. Guidam Sohn), waardoor zij op de derde podiumtrede mochten plaatsnemen. 

Lars Kuster en Idylle of Romance (v. Andiamo) volgden op de vierde plaats. De vijfde plaats ging naar Rik Hemeryck. Hij tikte met Inoui du Seigneur (v. Jenson van't Meulenhof) dan wel geen enkele balk uit de lepels in de basisronde, een tijdsfout hield hen uit de barrage. Hun prestatie leverde hen wel de vijfde plaats op. 

Klik hier voor de resultaten