Kersten begint de dag met top vijf klassering op Belgische bodem

Kersten begint de dag met top vijf klassering op Belgische bodem

De eerste rubriek die tijdens het internationale concours van Opglabbeek vandaag op de planning stond, was een 1m25 rubriek van de CSI1* competitie. De Belgen deden het gisteren al erg goed op Limburgse bodem en die trend werd ook vandaag verdergezet. 


De winst ging naar de jonge Limburgse ruiter Seppe Wouters. Hij reed Galilea Z (v. Gardento Prova D') foutloos doorheen het twee-fasen-parcours en klokte af in 21,90 seconden. Hij bleef hiermee een andere Belg, Antoni Draga voor. Draga sprong gisteren al naar de overwinning maar moest dit keer vrede nemen met de tweede plaats. Met de 13-jarige Astaura (v. Stedinger) onder het zadel, sprong hij een foutloze ronde in 22,55 seconden. Johanna Beckmann en Celine (v. Calvaro Z) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 23,16 seconden. 

Olivia Natasha Poole (Elnora) en Lars Kersten (D. Alba R 67) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats.

Andere Nederlandse top tien klasseringen kwamen van Yoni van Santvoort (Bulavsco) en Nick Nanning (Hermes). Ze eindigden respectievelijk op de zesde en negende plaats.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m15 werd er ook in twee fases gesprongen. De winst ging hier naar Dominique Zbinden. De Zwitserse hield de nul in het zadel van Judy KM (v. Joly St. Hubert) en finishte in 28,20 seconden. Candice Patout en Cormino namen de tweede plaats mee naar huis. Ook zij konden de nul behouden en finishten in 28,29 seconden. Eva Jennen was de beste Belgische op de derde plaats. Zij kon de nul behouden in het zadel van Forlando (v. For Pleasure) en klokte af in 29,13 seconden. 

Gitte Dahl (Casper GO) en Lars Kersten (Maitresse d'OR) volgden op plaatsen vier en vijf. 

Klik hier voor de resultaten