Jur Vrieling knap in top tien van Wereldbeker Bordeaux, Modolo Zanotelli wint

Jur Vrieling knap in top tien van Wereldbeker Bordeaux, Modolo Zanotelli wint

Voor Nederland lag alle druk op de schouders van Jur Vrieling om op Long John Silver 3 voor een topresultaat te zorgen. Dat bracht het duo echter niet van de wijs want ze sprongen foutloos naar een plaats in de top tien van een loodzware, nagelbijtende barrage!

Edouard Schmitz kwam als achtste aan de start van de barrage, met op dat moment Scott Brash aan kop van het klassement met 37,09 op de klok voor BWP'er Hello Jefferson (v. Cooper van de Heffinck). Schmitz kwam vastberaden aan de start en nam in de lijn van de voorlaatste hindernis de binnenbocht, wat hem duidelijk succes opleverde want de Zwitser reed bijna anderhalve seconde van Brash zijn tijd af en nam de leiderspositie over. 

Na Schmitz kon even niemand foutloos rijden maar toen kwam Jur Vrieling op Long John Silver 3 (v. Lasino) op het toneel. Het duo reed duidelijk met het doel om geen fouten te maken en was daarbij niet de snelste maar finishte met nul strafpunten in 46,64. 

De wereld nummer één werd onder luid applaus onthaald op de legendarische BWP'er King Edward (v. Edward). Met korte bochten en snelle lijnen gingen ze de tijd van Schmitz achterna, pure souplesse maar de Zweed koos voor de lange lijn richting de laatste hindernis waardoor ze, ondanks de grote vaart, niet onder de te kloppen tijd konden komen en voorlopig op twee kwamen. 

Ook de thuisamazone Penelope Leprevost was niet op te jagen en ging voor een foutloze ronde op Bingo del Tondou (v. Vigo d Arsouilles). Ze konden finishen in 44,01 en kwamen voorlopig op zeven te staan. 

Harry Charles kwam als jongste deelnemer aan de start van deze barrage in het zadel van de al meer ervaren Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky). Samen zetten ze alles op alles en kozen net als von Eckermann voor de buitenbocht naar de laatste sprong, waardoor ze na een sterke barrageronde op een voorlopige derde plaats kwamen met hun tijd van 36,78. 

Nog twee ruiters werden in de piste verwacht. Eduardo Alvarez Aznar was de voorlaatste combinatie met Bentley de Sury (v. Sunday de Riverland). Ze gingen sterk van start maar de twaalfjarige ruin tikte een balk uit de lepels op de eerste sprong van de dubbel. 

Alle ogen waren op Marlon Modolo Zanotelli gericht. Kan de Braziliaan de winst nog afsnoepen op VDL Edgar M (v. Arezzo VDL)? In de tussentijd kwamen ze slechts enkele honderdsten achter Schmitz z'n tijd waarop het duo ook de korte bocht nam richting de laatste sprong. Het bleef spannend tot op het laatste moment maar... JAWEL! Marlon Modolo Zanotelli won de proef op VDL Edgar M

Schmitz moest op het allerlaatste nippertje de winst afstaan aan Modolo Zanotelli terwijl de Wereldleider von Eckermann goed was voor brons. Nederlander Jur Vrieling eindigde knap op de tiende plaats.

"Het is altijd een voordeel als je als laatste aan de start komt in zo'n barrage," vertelt Zanotelli na afloop. "Echter zou ik nog steeds hetzelfde plan gehad hebben, ook al kwam ik vroeger aan de start. Ik had het plan met mijn vrouw, Angelica Augustsson, overlopen. Het voordeel is dat Edgar veel ervaring heeft en we dus perfect kunnen vertrouwen op hem om de job te klaren..."


TOP VIJF

  1. Marlon Modolo Zanotelli - VDL Edgar M (v. Arezzo VDL)
  2. Edouard Schmitz - Quno (v. Quo Vados I)
  3. Henrik von Eckermann - King Edward (v. Edward)
  4. Harry Charles - Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky)
  5. Scott Brash - Hello Jefferson (v. Cooper van de Heffinck)

Volledige uitslag