Juan Matute Guimon overgebracht naar ander ziekenhuis voor tweede operatie

Juan Matute Guimon overgebracht naar ander ziekenhuis voor tweede operatie

Terwijl COVID-19 de wereld in haar greep houdt, vecht de 22-jarige Spaanse dressuurruiter Juan Matute Guimon nog steeds voor zijn leven. Volgens het laatste nieuws in hij overgebracht naar een privékliniek in Madrid waar hij vandaag een tweede operatie zal ondergaan.

Juan werd met een zware hersenbloeding in het ziekenhuis opgenomen nadat hij thuis was flauwgevallen na het rijden. Hij is nog steeds in kritieke toestand en wordt in coma gehouden. 

Woensdag onderging de Spanjaard zijn eerste operatie waarbij dokters probeerden de bloeding te stoppen. Dit was erg moeilijk aangezien het gebied dat bloedde een een risicovol gebied is. Uiteindelijk slaagden ze er woensdagavond toch in om het bloeden te stelpen. Een arterioveneuze malformatie zou aan de oorzaak van die bloeding liggen. 

Ondertussen heeft er zich een ontsteking in de hersenen ontwikkeld waardoor de Spanjaard koorts ontwikkelt en de nieuwe operatie uitgesteld moest worden. Die operatie zal vandaag alsnog plaatsvinden: "Zijn toestand is stabiel, maar nog steeds erg ernstig", aldus de dokters.

Foto: Chris Coessens